7 Tips voor paarden mensen in crisis tijd!

We zitten midden in de crisis met Corona. Blijf thuis is het advies en zo min mogelijk contact met anderen. Gelukkig zijn we niet in lockdown en kunnen degenen met een eigen paard nog rijden en naar het paard toe. Graag geef ik je in mijn blog wat tips. Wat je kan doen als je niet naar de manege kan, omdat je geen eigen paard hebt.

Tip 1: Ruiter fit. Zorg dat je fit blijft en gezond. Ik heb al eens eerder geschreven over hoe belangrijk ruiterfit is. Zelf doe ik minimaal 2 x per week thuis oefeningen. Een yoga matje en wat simpele fitness spullen daar kun je een prima workout meedoen. Op youtube zijn veel video’s te vinden.

Tip 2:

Haak een oornetje of maak je eigen eenhoorn. In mijn webshop vindt je 2 patronen. 1 voor het haken en maken van je eigen oornetje en 1 hoe je een eenhoorn kan maken. De benodigde spullen kun je makkelijk online bestellen. Dus je hoeft de deur niet uit.

Tip 3: Kijk YouTube filmpjes van paarden instructie. Super leerzaam als je straks weer volop kan rijden! Ook zijn er diverse online te koop. Maar gratis zijn er genoeg te vinden.

Tip 4: Diy. Pimp je outfit shirtje, dekje of oornetje! Diverse leuke manieren om iets te pimpen. Ga met watervaste stiften aan de gang of verf. Plak rhinestones op je outfit of maak van stof iets op je dekje. Denk aan hartjes of sterren.

Ga zelf een touwhalster maken. Bestel touw online en volg een YouTube tutorial hoe je dat moet doen. Ik heb ook al eens een kin gekruiste neusriem zelf gemaakt van touw. Succes.

Tip 5: Maak alles goed schoon. Poets je jodhpurs, laarzen of chaps. Maak je cap goed schoon en was je handschoenen! Kun je straks weer heerlijk fris op paard zitten. Vergeet je borstels niet! Die kun je nu mooi schoonmaken om straks je paard een lekkere poets sessie te geven.

Tip 6: Maak een paarden foto album. Verzamel je mooiste en leukste paarden foto’s en ga ermee aan de slag. Maak een mooi foto album of print je foto s en lijst ze in. Je kan er ook een mooie collage van maken. Of heb je juist heel veel filmpjes? Kijk ze terug en maak er een mooie edit van. Knip de beste stukjes aan elkaar voor een mooi overzicht.

Tip 7: Stokpaard rijden! Deze leuke sport is nog vrij nieuw, maar je stokpaard laat je nooit in de steek! Vergt weinig onderhoud en staat altijd klaar. Nog een voordeel je blijft er zelf ook lekker fit bij. Vroeger had ik er al 1 die door mijn moeder gemaakt was. Uren plezier beleefd als ik niet pony kon rijden (tja dat wilde ik de hele dag wel 😉 dus was dit een prima alternatief). Ik moet eerlijk bekennen die van mij heb ik nog steeds! Stokpaard kan je dus zelf maken of online bestellen!

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt, heb jij nog een leuke tip? Deel het in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *