Dekjes getest!

Voor ik in de lappenmand belande heb ik wat dekjes getest. Mijn zadel was recent nagekeken door de zadelpasser, maar niet alle dekjes bleven even goed liggen onder het zadel. Mogelijke oorzaak was, omdat mijn paard wat breder geworden was en ze niet veel schoft heeft. Plus mijn paard was aan de dikke kant maar dat is er inmiddels weer af. De zadelpasser adviseerde de prolite singel en ander dekje te proberen.

Lemieux

Na wat googlen heb ik een Lemieux dekje besteld. Deze dekjes worden geroemd om de pasvorm en omdat de singel door de lusjes gehaald kunnen worden. Daar heb ik 3 x mee gereden.

Helaas bleef het niet mooi zitten onder mijn zadel. Het trok naar beneden zelfs als ik het goed hoog in de kamer van het zadel trok voor het rijden. Mijn singel paste niet mooi door de kleine lussen en zelfs als ik het klittenband lusje boven aan goed optrok bleef het dekje naar achter en beneden schuiven waardoor het dreigde op de schoft te gaan drukken.

Ik heb de kleur plum genomen en dit is wel echt een hele gave kleur. Het dekje is wel heel erg mooi de kwaliteit is prima maar voor mijn paard was het niet wat ik verwachtte. Een geluk voor het andere paard. Die heeft een nieuw dekje en dat staat hem super, bij hem blijft het wel mooi op de plek liggen.

HB Ruitersport Dekje

Daarop heb ik een dekje via mijn leverancier besteld. Super mooi donker blauw dekje met rood en witte bies. Dit dekje is voorgevormd en de binnenzijde voorzien van coolmax stof. Inmiddels had ik de nieuwe prolite singel voor mijn dressuur zadel. Het dekje is mooi ruim en bleef tijdens het rijden prima liggen. Wel moest ik van te voren echt zorgen dat alles goed opgetrokken was maar dan lag het sjabrak na het rijden nog steeds netjes. Over dit dekje ben ik dan ook heel erg tevreden.

Wat een nadeel kan zijn is de keus wat kleur betreft. Blauw vindt ik een mooie kleur en deze is ook in het wit en spring maat te bestellen. Helaas verder geen variatie wat kleuren betreft.

Hb Ruitersport First Choice.

Deze prachtige glossy dekjes zijn er in vele kleuren en maten. In springmaat en dressuur. De dekjes hebben een dikkere rand bij de schoft. Dit zorgt dat het goed blijft liggen onder het zadel. Aan binnenzijde is dit dekje gevoerd met cool-max voering. De springmaat heeft een super gaaf model door dat het achter het zadel wat korter gesneden is. De dressuur maat valt mooi ruim. Ik heb er een hekel aan als de rand net onder het zadel komt. Daar heb je met deze dekjes geen last van.

Helaas heb ik deze nog niet zelf kunnen testen. Wat een nadeel zou kunnen zijn is de gladde stof. En de keuze in kleur! Er zijn er zoveel! De collectie is zelfs uitgebreid met extra kleuren in goud, wit en olijf en binnenkort komt daar nog een blauw grijze kleur bij.

BR Majeur

Ik las op de blog van Horseglosss nog een tip voor dekjes die niet verschuiven. En daar zag ik de BR majeur! Ik was opslag verliefd. Dus een nieuwe besteld bij een groot warenhuis in de kleur donkerblauw dressuur. Dit dekje heeft een super zachte onderzijde van imitatie bont en de bovenkant is van een suède materiaal waardoor je zadel beter blijft liggen dan bij glad materiaal. Ik ben echt super tevreden over dit dekje het blijft perfect liggen. Heeft speciale singel lussen zodat je het net als bij Lemieux kan stellen als je wil.

Wat een nadeel zou kunnen zijn is dat het wat dikker is en wat kleur betreft is er zwart, wit, bordaux en blauw. Voor mij keus genoeg, maar ik kan me voorstellen dat setjes liefhebbers dit wat beperkt vinden.

Meestal rij ik met katoenen dekjes en ben ik niet van de puff pads. Dit dekje is niet zo dik als een puff pad maar wel dikker dan een dekje van katoen. Omdat het zo goed beviel heb ik nog een springmaat voor mijn andere zadel gekocht en nog dezelfde in dressuur met een rode/ bordaux kleur. Handig als de andere in de was zit en tja dekjes daar kun je er niet genoeg van hebben. Momenteel rij ik zelf even niet maar de bijrijders waren eveneens te spreken over deze dekjes. Een echte aanrader als je last hebt van dekjes die schuiven.

Tot slot nog een tip: Evt zou je nog een antislip matje kunnen gebruiken. Dit zorgt er voor dat je dekje of zadel niet schuift. Uiteraard is een goed passend zadel voor je paard heel belangrijk en bij twijfel raad ik aan een zadelpasser te bellen om te controleren of alles goed is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *