Favoriete paardenspullen juni 2021

Regelmatig geef ik reviews over de spullen die ik graag gebruik voor mijn paard of mijzelf. Ik geef je een eerlijke mening over de spullen. Dit is niet gesponsord en mijn eigen ervaring met deze producten. Heb je een aanvulling of iets wat ik zou moeten proberen? Laat het weten in de reacties. Veel lees plezier.

Sprenger bit dynamic RS

Ik gebruik dit bit nu een paar maanden en ik ben er zo blij mee. Ik heb eerder wel geschreven over het headshaken dat mijn paard doet. Het is vooral in de zomer als de zon schijnt. We vermoeden een combinatie van vliegen en zon. In de binnenbak doet ze het zomers namelijk niet. Ik heb de dierenarts erbij gehad craniosacraal er naar laten kijken niks hielp behalve een neusnetje.

Recent vond ik dat ze wat minder fijn liep op het bit een d trens van 14 mm en zo ben ik opzoek gegaan naar wat anders. Ik las over de sprenger sensogan, dit materiaal heeft veel voordelen voor je paard. Daarop heb ik een 14 mm bit genomen maar dan met vleugels, dit zit tussen een watertrens en bustrens in.

Samenstelling van Sensogan
Sprenger Sensogan bitten bestaan uit koper, mangaan en zink. Wat is Mangaan? Mangaan is een micronutriënt, een essentiële voedingstof welk elk paard dagelijks nodig heeft. Mangaan wordt ook al in vele commerciële voeders gebruikt, zoals in voeders voor jonge paarden en stress reducerende voeders.

Wat zijn de eigenschappen van Mangaan?
• Spierherstellend, spieropbouwend
• Stress reducerend
• Mangaan breekt de aanmaak van Histamine af.

Wat is Histamine?
Histamine is een stof welke een paard zelf aanmaakt. Een teveel aan Histamine zorgt voor stofwisselingstoornis welke kan leiden tot allergische reacties. Door middel van de natuurlijke oxidatie in de paardenmond komt de stof Mangaan vrij welke de aanmaak van Histamine afbreekt.

Eerlijk gezegd had ik niet zulke hoge verwachtingen een bit kan toch vast niet zoveel verschil maken. We moesten er allebei even aan wennen, maar ze loopt zoveel beter met dit sprenger bit. Ze is meer gefocust, relaxter en het hoofdschudden heeft ze niet meer gedaan. Het mooie weer was wel echt een ultieme test. We hebben s’avonds in de volle zon gereden en op de wei. Daar was het hoofdschudden altijd het ergste, maar ze heeft niet geschud. Sinds ik dit bit heb heb ik het neusnetje niet meer nodig gehad. Dus ik hoop dat ik er iemand mee kan helpen!

BR Graasmasker

Niet echt een favoriet paarden product maar wel een noodzakelijke helaas. Sinds we maar 2 paarden hebben is de wei een stuk voller met gras en met het voorjaarsgras groeiden beide paarden flink. Dus op dieet. Mijn paard stond al op dieet, maar beide paarden kregen een dikke kan op de nek dus dan wordt je wel heel voorzichtig met het oog op hoef bevangenheid. Ik heb het graas masker van BR gekocht in maat full deze is makkelijk op maat te maken en past beide paarden heel goed. Er zit een handige ring aan de achterkant om evt een touw aan te doen maar we hebben het halster er overheen gedaan. dus de ring is overbodig.

Ik vond het erger dan mijn paard. Maar binnen 5 minuten had ze gedronken en door hoe ze toch nog gras kon eten. Het graasmasker is wel echt heel effectief ze blijven nu mooi op gewicht omdat ze minder gras eten en ze kunnen toch lekker naar buiten.

Te koop in de ruitersportzaak.

FRA voetenrasp

Dit is echt een leuke gadget voor mensen die zelf af en toe de hoeven willen vijlen. Er zijn 2 raspen, een grove rasp en een fijne rasp. Het ligt goed in de hand en is makkelijk in gebruik. Hiermee kan je vrij eenvoudig een mooie ronde rand maken maar ook de hoef zelf iets bijvijlen door dat je het anders vast houdt. Er staan diverse filmpjes op Youtube hoe je dat kan doen.

Er zit een magneet in om het aan je hoefbok te plakken. Deze hoefrasp is bij mij te bestellen ik ben leverancier van de FRA producten deze rasp kost 39 euro.

Lake vieuw dekje

Nieuw in de collectie is het Lake view dekje. Alleen in dressuur model te krijgen in maat paard en pony. De pasvorm is heel erg mooi en de stof heeft een super luxe uitstraling door het glanzende bloem patroon. Het oogt vrij delicaat maar is gemaakt van een hele stevige stof.

Er zijn 6 kleuren: wit, grijs, olijf, burgundy, bruin, zwart

Zoek je bijpassende bandages dat kan die zitten ook in de collectie. Uiteraard kan ik er oornetjes naar wens bij maken, zodat je set helemaal compleet is.

Ms oornetje

Waarom zou je alleen op wedstrijd in stijl rijden? Dat kan thuis natuurlijk ook. Sinds ik de MS collectie heb uitgebracht rij ik nu altijd met het blauw oranje oornetje. Hij past mooi bij mijn blauwe dekjes en door de strass heeft het een luxe uitstraling. Voor concours gaat het in de was en dan ziet het er weer uit als nieuw. Na regelmatig wassen blijft de kleur en kwaliteit prima.

Bekijk het in de shop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *