Favoriete wedstrijd paardenspullen deel 2

Een tijd geleden deelde ik al met jullie welke paarden spullen ik veel gebruikte en waarom. Nu deel 2 van nog meer handige paarden spullen die ik graag gebruik voor de wedstrijden.

Manen mesje

Het manen mesje om manen uit te dunnen. Deze gebruik ik voor mijn paard om haar wilde manen intoom te houden. Ze heeft echt prachtig haar maar ook best dik op het midden en als ik het niet bijhoud dan gaat het alle kanten opstaan en wordt het erg dik. Dat is niet fijn met invlechten. Daarnaast vindt mijn paard manen trekken echt vreselijk! Dus dit is wel een uitkomst. Het was wel even wennen hoe ik het het beste kon doen. De eerste keer sneed ik namelijk een heel stuk weg en heeft het ruim 2 maanden geduurd voor het er weer bijgegroeid was. De kunst was om met de haar richting mee omhoog te kammen. Op die manier kun je heel gemakkelijk en pijnloos de haren uitdunnen.

Elastiekjes

Ik gebruik tegenwoordig de dikkere elastiekjes. Deze zijn veel steviger en knappen minder snel dan de standaard elastiekjes. Plus deze zijn mooi glanzend. In 10 min heb ik mijn paard mooi gevlochten en zitten de knotjes stevig op hun plek.

Staartzak.

Deze zijn ideaal als je de dag voor concours vast de staart wil wassen. In het begin vond ik het wel spannend. Ik was heel bang dat ze er op zou gaan staan of dat het niet bleef zitten, maar op haar staart is ze tot nu toe ook nooit gaan staan dus dit gaat prima. Je wast de staart pluist hem uit. Dan spray ik hem vol met anti- klit spray. Dan maak ik een vlecht, de staartzak erom en die knoop ik dan door de staart vast. De volgende dag heb je mooie golfjes in het haar van de vlecht en hoe je alleen de staart maar even uit te schudden en klaar ben je. Ook in de trailer gaat de staartzak erom want niks vervelender dan op concours aan komen en de staart vol mest aan te treffen…..

Compositi beugels reflex.

Harrys Horse Beugels Compositi Reflex Reflec Zwart. Daar rijdt ik nu al een tijdje mee op mijn dressuur zadel. De met glasvezel versterkte, flexibele zool van de stijgbeugel is bevestigd op een schokabsorberende laag om schokken te verzachten en de spanningen in knieën en gewrichten op te vangen. Dankzij het slanke profiel komt de voet sneller vrij bij noodgevallen. Met reflector aan de buitenzijde van de beugel. Ik moet zeggen dat ik ze heel fijn vindt. Ik heb ook de flexibele beugels van Stubben die zijn ook top. Daar hangt ook een ander prijs kaartje aan ik heb ze gekregen maar ca 140 euro betaal je daar voor en deze Harry’s hprse beugels zijn rond de 30 euro te koop. Nog een andere reden om deze te nemen was voor de dressuur wilde ik graag zwarte met een brede zool. Ze zijn heel licht en als je ze ziet ogen ze wat goedkoop plastic achtig maar op paard rijden ze heel erg fijn en zien ze er echt mooi uit. Daarnaast zijn ze heel makkelijk schoon te maken en door de zwarte kleur zie je er weinig op. Vroeger moest ik voor elke wedstrijd met jif aan de slag om de witte beugelblokjes weer wit te krijgen, maar zwart is wel heel erg makkelijk.

Wedstrijd outfit

Dan heb ik een nieuw wedstrijd outfit! Na 10 jaar niet meer starten pasten mijn laarzen niet meer en het jasje zat ook niet zo mooi. Dus tijd voor wat nieuws en daar ben ik echt heel erg blij mee. Ik rij nu al een tijdje met de rijlaarzen van BR model Venetia. Dit zijn echt mijn droom laarzen en hier heb ik ruim een jaar voor gespaard om die te kunnen en mogen kopen van mezelf. Naast dat ze heel erg mooi zijn, zitten ze heel erg fijn en dat is erg belangrijk. Ik heb een nieuw jasje dat is van BR model Florance in blauw. Dit jasje is van soft shell en heeft een erg mooie pasvorm, de zakken en de kraag kan je wisselen met ritsen en kunnen erbij gekocht worden. Deze heb ik bij Agradi gekocht met een flinke korting, maar de prijs en kwaliteit van dit jasje is heel erg goed.

En omdat het jasje nu blauw was wilde ik natuurlijk, een blauw oornetje in kentucky stijl en een blauw dekje. En nu is mijn outfit compleet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *