Getest de Ariat Sunstopper

In de zomer vindt ik het lastig wat ik aan moet doen met paardrijden. Zeker met de processie rups of andere insecten zoals muggen en dazen, waar ik wel last van had en heb. Ik wilde een shirt met lange mouwen om mezelf beter te beschermen. Let op dit is niet gesponsord! Dit echt mijn eigen mening over dit product.

Daarom heb ik het Ariat Shirt Sunstopper 1/4 Zip Woman’s Sky Drift besteld. Dit was via agradi met een mooie korting. Maar op andere sites is dit shirt ook te koop.

De stof is een lichtgewicht laag die is ontworpen om hard te werken. De duurzame Sunstopper heeft ingebouwde zonwering, gaaspanelen voor ventilatie en vochtafvoerende eigenschappen om u droger te houden. 

– Heat Series-technologie houdt je koel wanneer de competitie opwarmt 
– Sun Protection Fabric ™ biedt bescherming tegen ultraviolette stralen 
– Moisture Movement Technology ™ voert vocht af van de huid 
– Lichtgewicht piqué-tricot 
– ademende mesh okselbekleding 
– Opstaande kraag

Klinkt geweldig toch! Maar werkt het ook?

Meerdere mensen spraken mij aan met het hete weer of ik gek geworden was om met lange mouwen en rits dicht op paard te gaan zitten.

Maar eerlijk gezegd voelt het als of je niks aan hebt. Als en een briesje staat waait het er lekker doorheen. Het shirt valt normaal en heeft een fijne lengte. Wat ik ook een echt plus punt vond wat dat het shirt niet omhoog kruipt. Dat heb ik wel met de tricot shirtjes die ik meestal aan heb.

En waar ik normaal zweet plekken heb en mijn shirt vast plakt aan mijn lijf was dat met dit shirt niet het geval. Hij blijft soepel om je heen vallen en zweet plekken waren er niet. Het gaas zit op verschillende strategische plaatsen en laat goed de lucht door.

Nadeel.

Het enige nadeel wat ik kan bedenken. De kleur ik heb een mooie licht blauwe kleur besteld maar echt praktisch is dat niet. Elke veeg en vlek zie je er op. Gelukkig gaan deze vlekkken er prima uit in de was.

Het shirt is in andere kleuren te bestellen en met leuke printjes.

Conclusie

Ik vindt het een heel comfortabel shirt. Het is snel droog ademt goed en ideaal voor de zomer. Voor koudere dagen is het shirt ook echt niet geschikt of je moet er iets overheen doen. Er is echt nagedacht over dit shirt met veel technische details. Voor warme zomer dagen is dit een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *