Hoe meet ik mijn oornetje?

Ik maak oornetjes naar wens en kan elke maat maken. Maar hoe weet je welke maat je paard heeft? In deze tutorial leg ik het uit! Toen ik startte kon ik nergens vinden wat de standaard maten waren. Ik heb het allemaal zelf uitgezocht. Veel proberen en passen en daarmee is het gelukt. Ik had het geluk dat ik al een pony en twee paarden op stal had staan, maar ik reed eigenlijk nooit met oornetjes dus even nameten van een oornetje kon ik niet. Daarnaast hebben veel paarden en pony’s geen standaard maat. Paard met grotere of kleinere oren komen best vaak voor. Ondanks dat alles met de hand gemaakt word is de standaard maat altijd hetzelfde. Twijfel je over de maat lees dan in deze blog hoe je alles netjes kan meten.

Als je twijfelt over de maat van een vliegenmuts meet dan de lengte van de oren en van buiten zijde oor tot buitenzijde oor.

Meet de lengte van de oren aan de voorkant.

Op deze foto’s zie je hoe ik mijn paard gemeten heb. Ze heeft een standaard maat full of paard


Maat pony: oren 14 cm lengte en de afstand van buitenzijde oor tot buitenzijde oor is 20 cm


Maat cob: oren 16 cm lengte en de afstand van buitenzijde oor tot buitenzijde oor is 24 cm

Maat paard: oren 18 cm lengte en de afstand van buitenzijde oor tot buitenzijde oor is 28 cm


Maat extra full: oren 20 cm lengte en de afstand van buitenzijde oor tot buitenzijde oor is 30 cm

Voor een lang model meet van het oor tot waar de bevestiging komt. Tot de punt van waar het oornetje moet zitten. Zie foto.

Pony 24 cm

cob 27 cm

Paard 30 cm

Wist je dat?

Ik het heel belangrijk vindt dat je oornetje goed past? Mocht je na het ontvangen van je oornetje vinden dat het niet goed zit doe me dan bericht met een foto, dan zoeken we een oplossing.

Speciale custom items kunnen niet geretourneerd worden. Daarom adviseer ik je altijd te meten voor je een bestelling plaatst.

Tip:

pas je oornetje altijd met een hoofdstel op. Met een halster is niet hetzelfde als met het hoofdstel. Ik trek ook altijd het oornetje even goed recht en naar beneden dan zit het het mooiste.

Tip:

Heb jij een lang model besteld? Het elastiekje kan je door de kinriem halen van je engelse neusriem. Ik doe hem altijd achterlangs dan zie je niks van het elastiek, Gebruik je geen kinriem dan kan het elastiek om de neusriem en maak die vast aan een knoopje aan de binnenkant. Het lange model past ook op een mexicaanse neusriem.

Tip:

Heb jij een Micklem of vergelijkbaar anatomisch hoofdstel? Meet dan even de neusriem na. Deze hoofdstellen hebben de neusriem wat lager zitten en dan past de standaard maat niet. Bekijk de foto hoe je moet meten en doe dat met het hoofdstel op. Dan weet je zeker dat het goed past en niet te kort is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *