Klaar voor Halloween?

In de USA is Halloween heel populair en de amerikanen pakken flink uit met te gekke kostuums. De huisdieren en paarden worden vaak heel erg mooi uitgedost. Veel al zijn er parades waar je je outfit kan laten zien.

Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) geven. In de Verenigde Staten maakte het feest vooral opgang in de tweede helft van de 19e eeuw toen grote groepen Ierse en Schotse immigranten het land binnenkwamen. In de VS dook in deze tijd de bekende Jack o latern op, een uitgeholde pompoen die op een gezicht lijkt. Wereldwijd is dit wellicht het bekendste symbool van Halloween geworden.

Op deze pagina inspiratie voor een leuk kostuum voor jou en je paard. Ik adviseer wel altijd een cap te dragen tijdens het paardrijden.

1. Maak van je paard een eenhoorn.

2. Voor de Harry Potter fans

3. Ga als Ragnar of Lagertha van Vikings. Ook leuk om als koppel te doen!

4. Schilder een skelet op je paard. En ga zelf ook in een skelet pak.

5. Deze bodypaintings zijn heel erg mooi gedaan! Wel door een professional voor meer inspiraties zie: https://www.color-diving.com/horse-painting/

6. Iets middeleeuws is natuurlijk een hele mooie inspiratie. Met dank aan “Tales by Sipo”.

7. Scheer een patroon in de vacht! Ben jij handig met het scheerapparaat dan is dit misschien een leuke voor jou.

8. Doe het easy met een sleezy. Scheren en bodypainting te moeilijk? Van een sleezy kan je ook een fantastisch kostuum maken.

9. Super helden. Ben jij fan van Marvel of super helden?

10. Clowns. Super grappig of super scary?

11. Game of thrones, diverse stijlen mogelijk! Ook leuk voor de mannen als John Snow of Drogo.

12. Sprookjes. Roodkapje, sneeuwitje, doornroosje en nog vele andere mogelijk!

Heb jij een foto van jezelf met je paard of pony in een mooi Halloween of verkleed kostuum? Post hem op mijn facebook pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *