Mijn favoriete paarden producten.

In deze blog vindt je mijn favoriete paarden spullen van dit moment. Ik vertel je waarom ik ze graag gebruik en de voor en nadelen.

Prolite singel.

Sinds kort heb ik een prolite singel op aanraden van de zadelpasser. Nooit geweten dat een singel verschil zou maken. Mijn zadel ligt stabieler en mijn paard loopt beter.

Nog een voordeel van deze singel is dat het materiaal van kunststof is. De eerste keer was ik al met zadelzeep bezig geweest tot ik ergens las even onder de kraan en de singels is weer schoon. En ik moet zeggen dat is wel super handig!

Hoefolie

Sinds kort heb ik de hoefolie van HB. Het is op basis van laurier, vaseline en hoogwaardige olie. Nu mijn paard ijzerloos door het leven gaat zorg ik voor een optimale verzorging van de hoeven. Het ruikt lekker is makkelijk aan te brengen met de kwast. Het is vrij dun, makkelijk smeerbaar en trekt snel in de hoef. De verpakking is super handig met de kwast in de dop. De hoefvet die ik had was ik altijd de kwast kwijt en die wordt er ook niet frisser van uit de verpakking. Dus dit is ideaal. Bestel je hoefolie nu in de shop voor 14,50 euro.

Hoevenkrabber

Nu ik veel aandacht besteed aan de hoef verzorging was ik ook toe aan de nieuwe hoevenkrabber. Ik heb er nu 1 met een borsteltje super handig om zand en mest uit de hoeven te vegen. Ik wil niet graag wat beschadigen bij de straal en met een borsteltje poets je alles makkelijk weg. Die ik heb is van Top fit horse shop een cadeautje bij een winactie.

Hackamore

Deze hackamore was een cadeautje van mijn leverancier. En hij is werkelijk super mooi! Door het rood en gele draadje heeft het een beetje een Spaans sfeertje. Ik rij graag bitloos voor de afwisseling en met deze hackamore heb ik net even iets anders om in stijl te rijden. Wil je ook graag bitloos rijden? Bekijk hier de bitloze producten in de shop.

Borstel set

Deze borstel set gebruik ik nu al een tijdje. Het ligt heel prettig in de hand. Door de knop is het anders vast houden dan de traditionele borstels en dat ligt goed in de hand. Mijn paard vindt het ook fijn als ik deze borstels gebruik. Alleen nu ze haart zit de ros borstel snel vol met haren. Bestel je set in de shop.

Staartspray

Recept van Pinterest en ik gebruik deze nu een jaar. Ik ben er super tevreden over veel goedkoper dan dure spray en makkelijk te maken als je eenmaal alles in huis hebt. Ik heb de oude fles equistar nagevuld.

Gedestileerd water 250 ml

vitamine E olie 2 eetlepels

Gylcerine 2 eetlepels

Lavendel olie 7 druppels

Rozemarijn 7 druppels

Wil je meer maken dan dubbele hoeveelheid nemen. Alles is te koop bij de drogisterij. Even schudden voor gebruik.

Soundless oornetje

Nog steeds 1 van mijn favorieten. Ik rij er niet altijd mee, maar soms is het wel heel handig. Zeker nu er duiven in de dennenboom een nest maken naast de manege. Dat geflapper is echt wel een raar geluid en heel onverwachts. Met het oornetje op hoort mijn paard er veel minder van en is ze veel kalmer. Die je ziet op de foto heb ik nu al een jaar of 2 en is mijn favoriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *