Mijn favoriete paarden spullen

In deze blog wil ik graag meer vertellen over paarden spullen of producten die ik veel gebruik voor mijn paard. Iedereen heeft zo zijn of haar spullen die altijd gebruikt worden of die goed van pas komen.

 

1 Het neus netje:

Zonder neus netje kan ik met mijn paard niet rijden zomers. Dan schudt ze met haar hoofd en loopt de hele tijd te proesten. Ik heb haar dit voorjaar nog nalaten kijken door de dierenarts die ook osteopathie doet niks te vinden gelukkig. Ik heb me laten vertellen dat door de zon, wind, vliegjes ze een prikkel krijgt op haar neus waardoor ze denkt dat het jeukt. Deze theorie lijkt wel op te gaan voor mijn paard zodra we klaar zijn wil ze wrijven aan haar neus. Laatst dacht ik zonder te kunnen tijdens de les en na 5 minuten heb ik mijn neus netje snel weer opgedaan. Ik merkte al vrij snel dat de oren anders stonden en haar neusgaten wijder werden. Neus netje opgedaan en meteen merkte ik dat ze weer ontspannen liep. Tja mooi is anders, maar ik kan dus niet zonder.

 

2 Het oornetje:

Ook die komt goed van pas. Vroeger nooit mee gereden nu rijdt ik bijna niet meer zonder. Voor de wedstrijden heb ik een soundless dan is ze net iets beter bij de les. Heliavira mijn paard heeft ook een heel klein voor plukje waar ik heel zuinig op ben. Dus als ik die niet hoef te vlechten is dat beter voor het haar.

En thuis vindt ik het ook fijn, ze zweet snel achter de oren en met het hoofdschudden heb ik het idee dat het helpt om evt vliegjes waar ze last van kan hebben te weren.

 

3 De martingaal: 

Hier rijdt ik mee tijdens de cross. En dan niet omdat mijn paard dat nodig heeft, maar om vast te pakken voor mezelf als we gekke hindernissen en scherpe bochten moeten nemen. Vroeger was ik nergens bang voor, maar nu ik moeder ben van 2 kids ben ik een stuk voorzichtiger. Ik kan ook een bokriempje doen, maar de martingaal van mij vader is ideaal. Die clip je heel makkelijk vast en is iets ruim dus genoeg ruimte om die vast te houden samen met de teugel. Dit idee komt trouwens van de jachtruiters die ik dit voorjaar heb zien rijden tijdens de jacht en dat heb ik onthouden!

 

4 De zweep:

De zweep vindt ik een fijn hulp middel. Nee, niet om mijn paard te slaan, maar als verlengstuk van mijn arm. Ik werk graag met mijn paard aan de hand. Denk aan longeren en aan de hand oefeningen doen. Met de zweep tijdens het longeren kan ik mijn paard sturen in combinatie met mijn stem. En aan de hand ben ik momenteel het achterwaarts aan het oefenen en daar komt de zweep goed van pas. Inmiddels kan ze achterwaarts onder het zadel, mede door de de grondoefeningen gaat dat nu heel goed.

 

5 Shampoo:

Iedereen met een schimmel of een paard met veel witte aftekening zal dit begrijpen. Maar voor elk concours moet ik de staart wassen en vaak de rest ook. Voor een dressuur concours moet alles er netjes uitzien ende manen inde knotjes. En dat wassen is van het puntje van de oren tot aan puntje van de staart. Ik gebruik verschillende shampoo s een beetje afhankelijk van de ernst. Maar betadine shampoo en zilvershampoo heb ik altijd klaar staan. De paarden shampoo van grand national is erg fijn. Deze grote fles doe ik nu al het hele jaar mee.

Tip! Een goede was tip is om een microvezel washandje te gebruiken die eigenlijk voor de huishoudelijke schoonmaak is. Deze is ideaal om je paard in te zepen en vieze vlekken weg te poetsen.

Dit zijn mijn favoriete producten voor mij en mijn paard. Ik ben benieuwd naar jou favorieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *