Mijn YouTube top 10

YouTube is een geweldig kanaal waar heel veel informatie te vinden is. Denk aan tutorials, vlogs, nieuws, interviews en nog veel meer. In deze blog vertel ik je over mijn favoriete kanalen en ik hoop dat ik je wat leuke nieuwe kanalen kan laten zien. Ik kijk wel veel Engelstalige video’s, maar een aantal Nederlandse Youtubers zijn hier ook te vinden. Heb jij een tip voor mij? Laat het dan weten in de reacties.

Op nummer 1.

Het kanaal van Demi van Nikkelen Kuijper met 6.77k abonnees. Deze springamazone neemt je mee naar concoursen, waar ze rijdt met haar 2 paarden Ariane-B en G-Lime. Verder heeft ze vaak leuke sketches, product reviews en meer. Ze heeft een hele relaxte en ontspannen manier van praten en weet waar ze mee bezig is. Daarnaast heb ik al een samenwerking met haar gedaan en rijdt ze met mijn oornetjes. Kortom een echte aanrader.

Nummer 2

NF insider met 33.7 K hoort bij Noelle Floyd.com en is wel een heel gaaf kanaal. Het zijn vrij korte filmpjes met interviews en rubrieken die steeds als serie terug komen. Bekende ruiters laten hun collectie bitten zien, een dag uit hun leven, een stal tour en veel handige tips komen voorbij.

Nummer 3

Amelia Newcomb Dressage met 16k abonnees. Heeft heel veel video’s met uitleg over hoe je bepaalde oefeningen moet rijden. Ik heb ook al eens een video ingestuurd voor een gast student filmpje. Echt heel erg leerzaam. Deze vrouw legt alles heel duidelijk en makkelijk uit en het is geschikt voor elk niveau.

Nummer 4

Jill Huijbrechts dressagevlog met bijna 40K abonnees. Deze dressuur amazone heeft een zeer gevarieerd kanaal. Van shopvlog, wedstrijden, haar leven en veel meer. Met de nodige humor neemt ze je mee in haar paardenleven met ups en downs.

Nummer 5


Sarah Ferreira heeft 12.8k abonnees. Ze heeft allemaal muziek video’s met paarden clips gecombineerd. Bekende nummers met paarden video’s, hoe fijn is dat! Er zijn meer kanalen die dit doen. Alexandra Alexis is ook een aanrader.

Nummer 6


Joseph Newcomb deze man heeft 16.7K abonnees. En ja hij is de broer van de eerder genoemde Amelia Newcomb. Hij heeft wel een heel ander kanaal dan zijn zus. Met gave drone beelden, goede muziek en artistieke beelden vlogt hij je mee naar de mooiste dressuurpaarden. Samen met Jess runt hij EDI en importeren ze paarden uit Europa naar de USA. Als ik een belletje krijg dat er een video bekeken kan worden dan ga ik er altijd even goed voor zitten de meeste video’s duren helaas niet zo lang, maar hij upload best vaak een video.

Nummer 7

Elisa Wallace Eventing deze vrouw heeft meer dan 80k volgers! Ik ben haar gaan volgen vanwege de Mustang challenges die ze doet. Echt zo gaaf om te zien hoe ze in 60 dagen tijd een bang wild paard veranderd in een zeker en werkwillig rijpaard. Ik kwam er pas later achter dat ze eventing rijdt. Maar dat zijn ook leuke video’s. Met de helm camera rij je mee in diverse crossparcoursen. Daarnaast doet ze mee aan paarden challenges voor renpaarden die van de racebaan komen om die om te toveren tot fijne rijpaarden.

Nummer 8

Danielle van Mierlo heeft 24.5k abbonnees. Ze neemt je mee in haar vlogs naar wedstrijden, trainingen, uitleg video’s en veel meer. Ik volg haar al een hele tijd met alle ups en downs. Inmiddels is ze in blije verwachting van haar 1e kindje. Deze amazone mag zeker niet ontbreken in mijn lijstje.

Nummer 9

ArttoRide dit kanaal heeft 19.9K abonnees. ArttoRide heb ik pas ontdekt en wow wat interessant het zijn wel wat langere video’s maar in dit geval vindt ik dat heel fijn omdat je dan van begin tot eind een sessie kan zien. Vooral de stem van Will Faerber is een soort ASMR waar ik de hele dag naar kan luisteren. Zijn warme rustige manier van praten brengt volgens mij het paard al in de goede gemoeds- toestand. Het is veel longeren en lang en laag, maar zijn uitleg waarom hij dit doet en hoe hij paarden waar niemand meer iets me kon weer fijn aan het lopen krijgt is echt heel mooi om naar te kijken en te luisteren. Wel een waarschuwing rij altijd met een cap wat dat betreft heeft deze Will nog wat te leren zijn studenten en collega’s rijden wel altijd met cap.

Nummer 10

Han Equestrian met maar liefst 65.3K abonnees. Een lekker gevarieerd kanaal, waar het niet eens echt om het rijden gaat, de video’s zijn niet te lang meestal 10 tot 20 minuten. Han heeft 2 paarden en daar kwam onverwachts een veulen bij. Dus nu heeft ze er drie. Op haar kanaal vindt je veel mode, diy, handige tips en meer. Het draait ook echt om de paarden en met haar enthousiasme weet ze erg leuke video’s te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *