Pimp je harnachement (De Hoefslag)

Lia Altink staat vooral bekend om haar handgemaakte oornetjes en eenhoorn hoorns. Ooit begon ze met het maken van een oornetje voor de pony van haar zoon, waarna de hobby uitmondde tot haar bedrijf Lietjesmarket. “Meer dan de helft van de oornetjes die ik maak zijn naar wens gemaakt. Ik heb een standaard collectie, maar vaak moet er wel iets in kleur of maat worden aangepast. Het is hartstikke leuk om daarover mee te denken. Niet ieder paardenhoofd is immers hetzelfde.” 

Geheel naar wens 

“Er is keuze uit een lang of een kort model en er kunnen strass steentjes en glitterdraad aan toegevoegd worden. De pasvorm vind ik het meest belangrijk. Daarom pas ik de oornetjes wanneer nodig aan. Er staat op mijn website ook een schema waarop staat hoe de maat van het paard kan worden opgemeten. Aan de hand daarvan maak ik het oornetje. De oornetjes kunnen ook soundless gemaakt worden. Deze optie wordt vooral gebruikt door eventing- en dressuurruiters. Het helpt paarden die gevoelig zijn voor geluid om meer te ontspannen.” 

Mode-item 

“Oorspronkelijk zijn vliegennetjes bedacht om vliegen uit de oren van het paard te houden, maar daar gebruikt bijna niemand ze meer voor. Het is echt een mode-item geworden. Er zijn veel wedstrijdruiters die een oornetje laten maken die bij hun set past, maar ook veel mensen die het leuk vinden om thuis met een gave set te rijden. Daardoor is mijn publiek erg divers. Mijn doel is om lekker zo door te gaan en iedereen die een oornetje zoekt van een gepersonaliseerd exemplaar te voorzien.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *