Steun het MS fonds met een oornetje!

Elk jaar sponsor ik een goed doel. In 2020 heb ik Los caballos Luna gesteund. En vanaf volgend jaar wordt dit het MS fonds. Dit gaat niet meer met een bedrag voor de eenhoorns, maar met 2 oornetjes die ik ontworpen heb voor dit doel. Optioneel kan je op het oor een MS logo in strass stenen bestellen om zichtbaar te maken dat je dit doel steunt. Maar dit hoeft natuurlijk niet. Op deze manier hoop ik een mooi bedrag op te halen voor het MS fonds.

Deze oornetjes zijn al te vinden in mijn collectie. Ze zijn te koop op de website en Etsyshop. Er zijn twee oornetjes waarmee je het MS fonds kan steunen. De helft van de opbrengst gaat naar het MS fonds. Geef bij het bestellen aan of je wel of niet een vaantje van strass stenen wil op het oor. Daarnaast zijn er vele opties om te kiezen hoe je dit oornetje graag wil. Dit kan voor de blauwe versie met of zonder strass en eventueel soundless. De zwarte is optioneel in soundless verkrijgbaar.

Wat is MS

MS is een aandoening van het centrale zenuwstelsel. Het zenuwstelsel is van groot belang: het vormt het besturingssysteem voor het functioneren van het hele lichaam. Het centrale zenuwstelsel bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg. Dit is opgebouwd uit zenuwcellen. Die zenuwcellen zijn met elkaar en de rest van het lichaam verbonden via zenuwuitlopers. Bij MS zorgt een verkeerde reactie in het lichaam ervoor dat de myelinelaag rondom de zenuwcellen wordt afgebroken waardoor die impulsgeleiding wordt verstoord. Sommige boodschappen van de hersenen naar ons lichaam worden niet meer goed doorgegeven. Welke functies verstoord worden hangt af van de exacte plaatsen waar die myeline wordt afgebroken in het centrale zenuwstelsel. Deze plaatsen kunnen bij een ieder met MS anders zijn, waardoor geen twee mensen met MS exact dezelfde klachten hebben.

Wat doet het MS Fonds?

Sinds 1993 zet het Nationaal MS Fonds zich in voor mensen met MS en helpt hen met het in beweging houden van hun wereld. Het Nationaal MS Fonds wil voorkomen dat mensen met MS stil komen te staan en dat hun wereld kleiner wordt. Mensen die in beweging blijven zijn zelfstandiger en doen mee in de maatschappij. Het Nationaal MS Fonds heeft 3 kerntaken: onderzoek, coaching en voorlichting

De eerste donaties zijn al gedaan, bekijk hoeveel ik inmiddels heb opgehaald via de onderstaande link. Wil je geen oornetje bestellen maar wel graag doneren? Dan kan via de site van SterktegenMS

Link: Klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *